София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха две групи за наркоразпространение в „Слънчев бряг“

Единият от задържаните е т.нар. Барбарон, който преби Стоян Тончев в Поморие

7 годиниКрими 27 Боряна Райчева

Две групи за разпространение на наркотици в к.к. „Слънчев бряг“ задържаха от МВР. Това съобщи главният секретар на ведомството Георги Костов.
Едната от групите е на Любомир Славов, по прякор Мазния. Двама души са задържани в землището Каменар за притежание и разпространение на марихуана.

"Единият от задържаните е знаково лице в крими средите - става въпрос за така наречения Барбарон, който е привлечен като обвиняем и за побой над ваш колега", заяви главният секретар на МВР.

Групата е била ситуирана в Поморие, но е разпространявала дрога на територията на Слънчев бряг.
Втората наркобанда е на небезизвестният Иван Слънцето. Групата е позиционирана в София, но е действала в курорта през лятото. Задържаните с обвинения за участие в организирана престъпна група са 7 души.

"В пет от лицата са намерени наркотици от целия спектър - марихуана, амфетамини, кокаин, екстази, хероин. Групата приоритетно осъществявала наркоразпространението на територията на „Какао бийч", допълни още Костов.

Според МВР засилените акции по морето са в следствие на престрелката на 8 юни, в която пострада тежко несебърският бос Митьо Очите. Въпреки че излезе от болницата, Желязков все още не е разпитван за стрелбата