София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха група за контрабандни цигари

Задържани са 5-има участници в престъпната схема

7 годиниКрими 10 Боряна Райчева

Организирана престъпна група, занимавала се със съхранение и разпространение на контрабандни цигари, е неутрализирана от служители на ГДБОП.

В хода на операцията е неутрализирана организирана престъпна група, която по първоначални данни е държала склад и е разпространявала контрабандни цигари без бандерол на територията на община Ихтиман. Задържани са 5-има участници в престъпната схема на възраст от 29 до 47 години.

При претърсвания на адреси, обитавани от мъжете, и на автомобилите им, са открити и иззети 11 мастербокса цигари от различни марки без акцизен български бандерол, тефтер с водени записки, мобилни телефони и значителна сума пари.
Полицейските действия са реализирани под наблюдението на Специализираната прокуратура; От склад в Ихтиман са иззети 11 мастербокса цигари без акцизен бандерол

Операцията е проведена на 16 юли т.г. в рамките на образувано досъдебно производство. В нея са участвали служители на ГДБОП, колегите им от ТСБОП-София и полицаи от сектор „Икономическа полиция“ при ОДМВР-София. Действията са реализирани под наблюдението и ръководството на Специализираната прокуратура.

На задържаните са повдигнати обвинения за престъпление по чл. 321 от НК и им е наложена мярка за неотклонение в рамките на 72 часа. Работата по документирането на случая продължава под ръководството на прокуратурата.