София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха кметството в Баня, за да оберат банкомат

Извършителите се издирват

6 годиниКрими 7 Боряна Райчева

Неизвестни престъпници са разбили с взлом, тази нощ, кметството в град Баня. Направили са опит да разбият и оберат банкомата, който се намира във фоайето, съобщи Карлово ТВ, позовавайки се на свои източници.

Охранителната система, обаче се задействала и на място веднага са пристигнали представители на СОТ.  Обирджиите, които по информация на местната телевизия,  са двама, избягали. В момента кметството е обградено от полиция и запечатано. Чакат се разследващи и от Пловдив. Извършва се оглед, започва разследване. Извършителите се издирват.

Припомняме, че  два банкомата бяха взривени и в София тази нощ. Едното устройство е в столичния квартал "Банкя", а другото - в "Левски". И  двата банкомата са били в клонове на банки – в помещения, свободни за достъп. На място има полицейски екипи. Не е ясна сумата, която са задигнали крадците.