София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Разбиха нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча

Иззети са над половин тон суровина

7 годиниКрими 10 Боряна Райчева

При специализирана операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВ – Пазарджик, вчера е разбит нелегален цех за преработка на тютюн в село Црънча.

В хода на акцията било проверено помещение, намиращо се в бивш стопански двор в края на селото. Установено било, че дограмата на сградата е подменена и отвътре имало звукоизолация. Там органите на реда се натъкнали на бали с изсушен тютюн, вани за изваряване на тютюна с помощта на газови бутилки, машина за нарязване и място за сушене.

Цикълът на незаконната дейност включвал добив на суровата продукция, преминавал през сушене, транспортиране в цеха, изваряване в метални вани за подобряване на качеството, рязане, сушене и дистрибуция. Иззети са общо 571 килограма тютюн под формата на бали, продукция в процес на обработка и вече нарязан сух и обработен тютюн.

Задържан е стопанинът на сградата – Б.А./41г./ от селото. Двама от работниците успели да избягат и към момента се укриват от полицията, обявени са за издирване.
Работата по образуваното досъдебно производство продължава, под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик.