София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разбита е престъпна група във Враца

Тя се е занимавала с разпространение на наркотици

7 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Неутрализирана е организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества. Операцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Враца, със съдействието на Дирекция „Жандармерия“ към ГДНП. Действията са ръководени от Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. Повдигнати са обвинения на петима участници в седемчленна организирана престъпна група. Други двама техни съучастници се укриват и са обявени за общодържавно издирване.

Групата е действала от началото на 2016 г., като е разпространявала различни видове наркотици, предимно амфетамини и марихуана. В рамките на операцията се извършени множество претърсвания, при които са иззети наркотични вещества. Ръководителят на групата-  Н.Т., е вече осъждан за грабеж и средна телесна повреда. По здравословни причини, с постановление на разследващия прокурор, му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ от 5000 лева. Парични гаранции в различен размер са наложени и на други трима от групата заради оказано съдействие на разследващите и направени от тях самопризнания.

Днес в Специализирания наказателен съд е внесено искане за налагане на мярка „задържане под стража“ на петия от задържаните участници - П.П. Предстои обвинения да бъдат повдигнати на останалите двама от групата, които до момента се укриват.