София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разбраха ли се България и Русия за „Турски поток“?

Борисов намали визитата си в Москва

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Премиерът на България Бойко Борисов и президентът на Русия Владимир Путин разговаряха на тема „Турски поток“ по време на срещата им в Москва. От разговора стана ясно, че България и Русия проявяват интерес за развитието на проекта, но до конкретни договорки така и не се стигна.

Премиерът Борисов твърдо заяви, че „Турски поток“ ще влезе у нас, а Путин  изрази мнение в същата посока, но говорителят на Кремъл Димитрий Песков убедено заяви, че Борисов и Путин не са се договорили нищо и целта на тази среща не е била да се договарят по каквито и да е било въпроси.

Песков категорично посочи, че този проект не може да се реализира, ако няма определени граници от Европейската комисия и България и допълни, че „Южен поток“ е бил насочен директно към България, докато „Турски поток“ е реализиран и е много трудно да се направи необходимото за България отклонение.

След срещата си с Путин, Медведев и българската общност в Москва премиерът Борисов намали визитата си и се прибра още снощи в България.