Гледай
на живо

Разследвали близо 20 сделки, свързани с Гинка Върбакова

Приеха доклада на временната комисия за ЧЕЗ

Разследвали близо 20 сделки, свързани с Гинка Върбакова Над 20 сделки на лица, свързани със семейството на Гинка Върбакова са били обект на разглеждане от с... thumbnail text
Над 20 сделки на лица, свързани със семейството на Гинка Върбакова са били обект на разглеждане от страна на прокуратурата, като по нито един от тези сигнали не е образувано съдебно производство.
 
„Получихме информация от прокуратурата за преписки, в които участват семейство Върбакови и дружества, в които те имат участие.“
 
Това заяви председателят на временната комисия в парламента Жельо Бойчев, занимаваща се със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на Гинка Върбакова, минути след приключването на заседанието, в което се гласува окончателния доклад по темата.
 
Така  с девет вдигнати ръце докладът беше приет, двама се въздържаха, а несъгласни нямаше, но пък недоволни не липсваха.
 
 В доклада се  посочва и че се изисква от БНБ да предостави информация относно финансовите ангажименти на български кредитни институции, свързани със сделката. Тези данни би следвало да послужат при  предстоящото разглеждане на доклада в пленарна зала.