София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Разследвали близо 20 сделки, свързани с Гинка Върбакова

Приеха доклада на временната комисия за ЧЕЗ

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Над 20 сделки на лица, свързани със семейството на Гинка Върбакова са били обект на разглеждане от страна на прокуратурата, като по нито един от тези сигнали не е образувано съдебно производство.
 
„Получихме информация от прокуратурата за преписки, в които участват семейство Върбакови и дружества, в които те имат участие.“
 
Това заяви председателят на временната комисия в парламента Жельо Бойчев, занимаваща се със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България на Гинка Върбакова, минути след приключването на заседанието, в което се гласува окончателния доклад по темата.
 
Така  с девет вдигнати ръце докладът беше приет, двама се въздържаха, а несъгласни нямаше, но пък недоволни не липсваха.
 
 В доклада се  посочва и че се изисква от БНБ да предостави информация относно финансовите ангажименти на български кредитни институции, свързани със сделката. Тези данни би следвало да послужат при  предстоящото разглеждане на доклада в пленарна зала.