София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РБ: РЕШЕНИЕТО НА ТУРЦИЯ ЗА ПЕЕВСКИ И ДОГАН Е ЛОГИЧНО

КОРМАН ИСМАИЛОВ: ДПС ОТДАВНА Е ОЛИГАРХИЧНА ПАРТИЯ

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

След подозренията, че Турция е забранила достъпа до страната на Делян Пеевски и Ахмед Доган, настроенията в Парламента по въпроса са различни.
Докато от ДПС искат потвърждение и обяснение от Анкара за решението, реформаторите го коментираха така:„Решението на Турция, ако е факт, е логично в предвид това, в което се е превърнало ДПС през последните години, а именно – олигархична партия, която отдавна не отговаря на абревиатурата си.“

Според Делян Пеевски ако има подобно решение на Анкара, то това означава, че Лютви Местан действа против интересите на България.
Родното външно министерство все още не е получило отговор от Турция дали има реална забрана за влизане в страната, наложена на Пеевски и Доган. По думи на зам.-министър Валентин Порязов от Анкара не са длъжни да информират за решението си българските институции, но е добре да го направят, тъй като ситуацията е от обществен интерес.