София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Река отнесе водопровод в община Ружинци

Село Черно поле е без питейна вода

8 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Река Гюргич отнесе част от водопровода при село Черно поле, заяви за телевизия „Евроком“ Александър Александров, кмет на община Ружинци. Нивото на реката се е покачило в последните дни след обилните валежи в региона. Александров обясни, че от вчера в селото няма питейна вода, но през последното денонощие е отчетен спад в нивото на реката и опасност за населението няма.

„Водопроводната тръба се стопанисва от ВиК-Монтана и очакваме в утрешния ден да започна възстановителни дейности. Нивото на реката се понижи и позволява да се извърши ремонт на водопровада“, заяви още Александров.

Според него проблемът съществува от години и трова не е първият път, в който водопровода се къса. Неудобството се засилва и от близостта на тръбата с коритото на реката. Питейна вода в село Черно поле ще има едва утре.