Гледай
на живо

Рекорден е броят на местата за цигари около училищата

Коалиция "За живот без тютюнев дим" внася данните в Прокуратурата

Рекорден е броят на местата за цигари около училищата Рекорден е броят на местата за реклама и продажба на тютюневи изделия около училищата в София, тези ... thumbnail text
Рекорден е броят на местата за реклама и продажба на тютюневи изделия около училищата в София, тези данни  от изследване на университета „Джон Хопкинс“ представи коалицията „За живот без тютюнев дим“.
Проучването е установило, че около 87 учебни заведения в столицата в радиус 250 метра има 452 обекта, в които се продават цигари. Те са видими и достъпни за децата, които се обучават там. 
За да се случва всичко това, според коалицията “За живот без тютюнев дим“, никотинът има свое силно лоби.
За да му се противопостави, организацията внасят в Прокуратурата данните от направеното проучване.
От коалиция „За живот без тютюнев дим“ се обявиха и против рекламирането на тютюневите изделия чрез билбордове, промотирането им, както и включването на компании, занимаващи се с цигари, в благотворителни 
инициативи.
Докато обаче се намери начин да се озапти тютюневото лоби, Прокуратурата си свърши работата и маските бъдат свалени, в магазинчетата около училищата цигари няма  да липсват и ние ще продължаваме да бъдем в челните места по брой пушачи сред страните от Европейския съюз.