София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РЕКТОРЪТ НА СТОПАНСКАТА АКАДЕМИЯ ИЗЛИЗА В ПЕНСИЯ

КАТЕДРА „ФИНАНСИ“ В УЧЕБНОТО ЗАВЕДЕНИЕ ПРЕКРАТИ КАРИЕРАТА НА АДАМОВ

9 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

На заседание на Катедра „Финанси” днес е решено преподавателската дейност на 65-годишния преподавател Величко Адамов да бъде прекратена. В негова подкрепа са гласували 11 души, а срещу него - 15. Той ще се пенсионира на 1 септември заради навършване на 65-годишна възраст.

Бившият ректор на Стопанската академия в Свищов, вече официално е извън висшето училище.
Припомняме, че в началото на юни Адамов се барикадира в кабинета си, след като със заповед на образователния министър Тодор Танев беше избран служебен ректор на учебното заведение. Това се наложи заради съмнения в легитимността на избора на близката до Адамов Теодора Димитрова за ректор.
35-годишната професорка издаде заповед, с която разпореди на преподавателите и служителите на Академията да продължават да и се подчиняват, независимо че заповедта на министъра за отстраняването и от 3 юни предвиждаше предварително изпълнение.

Източник: Нова тв