София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ремонтът на бул. „Тодор Каблешков“ ще приключи по-рано от предвиденото

Движението по бул. „ Дондуков“ ще бъде пуснато до 20 ноември

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

„Ремонтът на бул. „Тодор Каблешков“ се изпълнява в срок. Очаквам да се приключи по-рано, имам уверението на изпълнителите, че към 20 ноември ще може да се пусне движението в участъка от бул. „Бъкстон“ до хипермаркета“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на проверка на ремонтните дейности по бул. „Тодор Каблешков“.

Обхватът на обекта е от южния локал на бул. „Цар Борис ІІІ” до кръстовището с бул. „Братя Бъкстон”. Дължината на целия участък е 405 м. В момента се изпълняват строително-монтажни работи на І етап от бул.„Братя Бъкстон“ до ул. „Майор Горталов“. Към момента са изградени нов водопровод, канал със съответните шахти и преминаване под реката, изпълнена е корекция на реката, изградено е ново мостово съоръжение.

„Изграждаме нов участък от бул. „Тодор Каблешков“, четири лентов, с тротоари и осветление. Срокът беше до края на годината, до Коледа. Изпълнителите ще се справят по-рано“, посочи тя. „За следващото лято ще остане следващият участък от хипермаркета до бул. „Цар Борис III“, с цялостна реконструкция на самото кръстовище. Няма как да работим през зимата и да асфалтираме“, обясни кметът.

Относно другите големи обекти в София, Фандъкова коментира:„Довършва се и последният участък от бул. „Княз Александър Дондуков“, който изостана докато се вземат подходящите решения. Очаквам и там до 20 ноември да бъде пуснато движението. Ако има детайли ще се доработват, но е важно движението да бъде пуснато. За изграждането на бул. „Монтевидео“ получих информация, че сроковете се спазват. До края на другата седмица очаквам да бъде пуснат участъкът до Нов Български университет, а последният участък до края на ноември“, каза още кметът.

Йорданка Фандъкова също сподели, че се планират и нови велоалеи: по бул. „Дондуков“ и бул. „Прага“, като насърчи повече софиянци да се възползват от тях.