София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ремонтът на площад „България“ пред НДК ще приключи през ноември

Булевард „България“ няма да се ремонтира тази година

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Кметът на София Йорданка Фандъкова направи проверка на ремонта на пространство на площад „България“ пред сградата на НДК. До този момент е положена бетонова основа, а след това ще бъде поставена и хидроизолоция и полагане на нови гранитни плочи. Махнати са облицовките и парапетите на площада и предстой да бъдат заменени с нови. Ремонтът на площада трябва да бъде завършен в средата на месец ноември. Стойността на проекта е малко по 5 мил. лева, а средствата са от бюджета на Столична община. Относно замърсяването на въздуха в районите, където се извършват ремонти от Столична община отговориха, че Столичен инспекторат прави проверки на изхода от строителната площадка дали са измити машините, за да не разнасят допълнително пепел.

Кметът на София Йорданка Фандъкова коментира ремонтните дейности на столичните булеварди. “Започнахме отпушването на движението. Отворихме „Орлов мост“, предстои да се отвори движението по бул. „Прага“ следващата седмица. Предстои движението по бул. „Овча купел“ да бъде пуснато преди 10 септември, както обещахме“, обясни тя. Фандъкова добави, че бул. „България“ има нужда от цялостна реконструкция. Тя заяви, че в зависимост от наличните средства, собствени или от държавата, следваща година ще помислят за тази реконструкция.