София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ревност е причината за жестокото убийство на жена, станало в петък

Убиецът е задържан

7 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Ревност е причината за жестокото убийство на жена, станало в петък в София. Убиецът е Стефан Станев на 28-годишна възраст. Той е задържан за 72 часа.

Жертвата на извършителя е неговата приятелка, с която живеел два месеца. Тя е на 29 години от Лом. Тя е била студентка в Датския колеж в София. Убийството е извършено по изключително жесток начин.

Софийска градска прокуратура съобщи, че Станев е вземал наркотици и умишлено е убил приятелката си. По тялото на младата жена са нанесени удари с метален стик. Той опитал да я удуши, а след това забил нож във врата й и опитал да отреже главата й.

След като извършил убийството, Станев поставил върху трупа на приятелката си плюшена играчка. По-късно завел тяхна обща приятелка на местопрестъплението. Тя успяла да запази самообладание и се измъкнала невредима.

По-късно тя и приятелят й, опитали да убедят Станев да се предаде. Той бил спокоен, дори решил да отиде на парти.

Убиецът решил да тръгне към морето, като по пътя натам качил на стоп двойка момче и момиче. Първоначално бил любезен с тях, но по-късно спрял близо до ямболско село, извадил метален бокс и ударил момчето. След удара, взел портмонето на пострадалия. Двойката успяла да избяга.

Станев продължил пътя си, а Созопол се оказва последната му спирка, тъй като там бил задържан в нощен бар. Сигнал за престъплението е подало момичето, което било заведено да види трупа на жертвата.

От полицията съобщават, че убиецът е употребявал амфетамини. И жертвата, и убиецът са родени през 1988 година. Той е изключително жесток. В разговорите с разследващите не изразил съжаление и дори смятал, че е направил добро като убил приятелката си - помогнал й да спре с порока.