Гледай
на живо

РИА Новости: Кристиан Костов заплашен от забрана за участие в Евровизия

Кристиан Костов е ходил в Крим през 2014 година

Един от фаворитите на Евровизия, представителят на България Кристиан Костов, е ходил в Крим през 2014 г., съобщава Риа Новости, позовавайки се на UNIAN.
Изданието се позовава на видеоклип в Youtube с участието на Костов.
Изпълнителят е участвал в концерт по случай Деня на детето в Артек, няколко месеца след като полуостровът стана руска територия.
Службата за сигурност на Украйна информира, че няма да наложи санкции на Костов. От министерството обясниха, че певецът е бил в Крим преди влизането в сила на закона, предвиждащ отговорност за посещението на полуострова без съгласието на Киев.
Букмейкърите определят Костов като един от най-вероятните победители в конкурса на Евровизия 2017 - заедно с италианеца Франческо Габиани и португалеца Салвадор Собрал. Заради корените на българския кандидат шансовете за победа на Кристиан Костов рязко се увеличиха след скандала с руската певица Юлия Самойлова, коментира авторът на публикацията.
Самойлова трябваше да представлява Русия, но СБУ забрани на певицата да влиза в странара в продължение на три години заради изпълненията й в Крим.
Европейският съюз за радио предложи на Русия да излъчва конкурса чрез сателит или да промени състезателя си. Русия от своя страна определи предложението като неприемливо и отказа участие в конкурса.