София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Рибар се е удавил в района на местността „Лахана“

Инцидентът е станал на около 200 метра от брега

7 годиниКрими 7 Боряна Райчева

В Районното управление на ОД на МВР – Бургас е получен сигнал за инцидент, възникнал в морето на около 200 метра от брега, в района на местността „Лахана“, разположена между кв.„Сарафово“ и Поморие. 
С рибарска лодка са се превозвали двама мъже на възраст 64 и 58 години и двамата от Бургас. При спускане на рибарски мрежи, лодката се е разклатила и се е преобърнала, като и двамата мъже са паднали във водата. Те започнали да плуват към брега, но в момента, в който единия от тях се обръща, за да види своя приятел, него го нямало.
След като изплувал на брега 64-годишният мъж съобщава за инцидента като към местопроизшествието са изпратени Граничен полицейски катер – 515, катер на Морския спасителен център и служители от „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Бургас. Лодката на рибарите е намерена и извадена, а издирването на рибаря е преустановено, поради липса на видимост. След като през светлата част на днешния ден издирването е започнало отново е намерено тялото на 58-годишния мъж.