София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роберт Де Ниро: Тръмп е глупак и идиот

Великият актьор се надява медиите да се преборят с президента

6 годиниОбщество 4 Боряна Райчева

Една от най-големите американски кинозвезди Робърт де Ниро отправи за пореден път куп обидни квалификации по адрес на президента на САЩ Доналд Тръмп. Това стана на церемония по връчването на поредните отличия в Холивуд - Нешънъл борд ъф ривю..
Докато представяше легендата Мерил Стрийп и коментираше най-новия й филм "Вестник на властта", Де Ниро не се стърпя и използва момента, за да изрази критиката си към американския държавен глава".
"Този идиот е нашият президент. Той е като изваден от "Новите дрехи на краля". Този човек е пълен глупак. Правителството ни днес, оглавявано от прототипа на Бебето Бос (анимационен герой - б.р.) постави пресата под обсада, подигравайки се с нея, и опитвайки се да я дискредитира чрез абсурдни атаки и лъжи.
Но отново, точно както през 1971 г., пресата се опълчи, демонстрирайки смела и точна журналистика", заяви двукратният носител на "Оскар", който не за първи път избухва гневно срещу милиардера. Миналата година той неколкократно изрази мнение, че Тръмп е "опетнил и принизил президентската институция" до сюрреалистично ниво, както и че някога страната му е била като "вдъхновяваща и душевно обогатяваща драма", но сега се превърнала в "малоумна траги-комедия". По време на предизборната кампания пък Де Ниро участваше във видео, в което нарече Тръмп глупак, прасе, куче. „Той говори за това как иска да удря хората в лицето. Е, аз бих искал да го ударя в лицето“, каза тогава актьорът.