София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Родители на национален протест срещу "системата"

Настояват за достоен живот за децата им

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Родители на деца с увреждания, техните близки и граждани от цялата страна излизат на обединен протест на 30 юли. Протестът е под наслов „Системата убива всички“.

Националното шествие срещу сиситемата ще започне от 17.00 часа от Народното събрание и ще стигне до Министерски съвет.

Родителите настояват за законови промени, които да гарантират достоен живот на децата им.

Майките протестират вече два месеца, като почти в цялата страна има палаткови лагери. В София лагерът е разположен непосредствено до Народното събрание.

Във връзка с последните събития в страната , протестиращите заявяват: “Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива - всички! Това  протест на народа срещу системата! Борба за достоен живот, тук и в България! Системата, прокуди стотици деца и възрастни с увреждания,  прокуди за десет години 1 200 000 българи! .....България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!!“

От организаторите на протеста посочват, че в страната ни няма няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта, че България е най-бедната и корумпирана държава в Европа, че у нас не се правят реформи в нито една сфера. „България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера!“, се посочва още в съобщение от протестиращите до медиите .