София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Родители подкрепиха директора с голите снимки

Започнала е и петиция в негова защита

7 годиниОбщество 6 Боряна Райчева

Вчера избухна скандал с появили се голи снимки на Асен Александров, директор на 51-о училище в София. Той получи пълна подкрепа от страна на родителите. Според тях това е насочена манипулация срещу него.

„Снощи Владимир Каролев, съветник на министъра на икономиката, си публикува голи снимки във „Facebook” в знак на солидарност към г-н Александров. Хайде да видим днес ще се сезира ли прокуратурата толкова бързо и каква ще бъде реакцията на министерство”, заяви една от майките.

Никой от родителите не вярва в автентичността на снимките. Александров е спряган за член на служебния кабинет и те смятат, че снимките може да са опит да го премахнат.

Директорът прави всичко възможно за развитието на 51-о училище, твърдят още родителите.

Една от майките заяви, че дори снимките да са истински, за нея няма проблем, защото в крайна сметка това е личният му живот.

Директорът е в болничен, а не в отпуск, заявиха също така родителите. Снощи е имал проблеми със сърцето.

Започнала е и петиция в негова защита, която е събрала над 700 подписа. Ще бъде представена на регионалния инспекторат, който прави проверка по случая.