София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ром преби лекар в Бяла Слатина

Докторът е със счупен крак

6 годиниКрими 13 Боряна Райчева

Доктор от Враца е бил жестоко пребит в Бяла Слатина. Лекарят е бил нападнат от мъж от ромски произход. Пострадалият е шефът на Хирургичното отделение във Врачанската многопрофилна болница за активно лечение „Христо Ботев“ д-р Иван Чолашки.

В петък той отишъл да посети майка си в Бяла Слатина, но когато си тръгвал от къщата й, станал свидетел на потресаваща сцена - мъж налагал жестоко жена си насред улица в градчето. Докторът веднага се притекъл на помощ. Той се опитал да разтърве мелето между съпрузите, но не успял да усмири обезумелия от гняв ром, съобщи Бул нюз. Мъжът се нахвърлил върху д-р Чолашки и започнал да го бие. Единият от ударите бил толкова силен, че лекарят паднал на земята и си счупил десния крак. Когато видял, че травмата на медика е сериозна побойникът, заедно с жена си, избягал.

На следващия ден бегълците са заловени от полицията в Кнежа. Те са арестувани и срещу тях е започнато досъдебно производство. Д-р Чолашки е откаран при колегите си в болницата. Извършена му е операция, а кракът му е гипсиран. Той е в отпуск по болничен и се възстановява в домашна обстановка. Лекарите са категорични, че кракът му ще се възстанови напълно.