София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Роми нахлуха в детското отделение след смърт на бебе

Тече вътрешна проверка по случая

6 годиниЗдраве 2 Боряна Райчева

Бебе на четири месеца почина в детското отделение на болницата в Асеновград. След трагичната новина родителите на детето, както и техни роднини и близки от ромската махала "Лозница" окупирали входа на отделението и потрошили входната врата. Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Иван Червенков, цитиран от „Пловдив 24“. По думите му, намесата на болничната охрана е предотвратила по-сериозен инцидент. Детето е издъхнало вчера сутринта, след като пет дни е било лекувано в болничното отделение с диагноза двустранна бронхопневмония.

Това е един от редките случаи на детска смърт от години назад, каза д-р Червенков и допълни, че този тип заболявания при децата се развиват много бързо и често са с непредвидим край. Освен това майката не е изпълнявала указанията на лекарите и често е излизала с бебето навън, което е влошило състоянието му. По случая тече вътрешна проверка, сигналът е подаден и в Районната здравна инспекция.