София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Следовател: Убиецът от Нови Искър е опасен за цялото население (ОБНОВЕНА)

Полицията е претърсила дома на Росен Агелов

6 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Издирваният Росен Ангелов е опасен за цялото население, защото няма какво да губи, и всеки, който му се препречи, може да бъде потенциална жертва. Това каза пред bTV адвокатът и бивш следовател Людмил Рангелов. Според него, ако Ангелов е решил да се крие, трудно ще бъде намерен, защото вероятно вече е много далеч.

Според него поведението на убиеца е поведение на „социопат и психопат“. „Наистина е много опасен, този човек трябва да бъде намерен час по-бързо и да бъде неутрализиран“, посочи гостът.

Издирването на Ангелов продължава. След спецакция, проведена вчера, полицията вечерта е претърсила къщата в село Луково на 56-годишния мъж. Пред Нова кметът на Луково Румен Колев разказа, че са иззети доказателства от дома на издирвания. „В къщата видимо е живял човек, като до към 09:30 - 10:00 ч. сутринта вчера най-късно е напуснал къщата. Имаше включени електроуреди, компютърът беше включен. Явно човекът, който е бил вътре се е уплашил. Имаше приготвена храна. Беше затоплено вътре. Намерихме и снимки вътре на Росен Ангелов. Те са иззети”, заяви Колев. Той разказа, че преди 10 години Ангелов е издирван за блудство. „Водил е в къщата малки момичета. След това е бил в затвора. Но той никога не е живял тук, просто пребивава, преспива само. В седмицата може да дойде веднъж, може в месеца веднъж, но е идвал и съм го виждал“, каза кметът.

 56-годишният Росен Желев Ангелов е заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Следователите са открили ДНК и дрехи, които са ги отвели до издирвания мъж. Властите предупреждават, че има вероятност той да е въоръжен и опасен. Хората, които имат информация за местонахождението на издирвания, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

По информация на разследващите, той е имал отношения, вероятно любовни, с една от жертвите  – Кети Кюхова. Издирваният е криминално проявен. Изтърпял е присъда за петофилия.  Регистриран е в МВР за блудство, непрекъснато си е сменял местожителството. Ангелов е живял в Нови Искър преди 10 години.