София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Росица Кирова: Целенасочена е политиката към Видин

„Северозападът страда от безхаберието на управляващите“

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Закриването на област Видин се появи като вероятност още преди около 5 години, вследствие на политически и икономически фактори, заяви в специално интервю за телевизия „Евроком“ Росица Кирова, председател на гражданско сдружение „Единни за промяна“ в град Видин. Тя посочи, че изчезването на Видин е предначертано още преди да стане ясен новият програмен период на Европейския съюз, в който регионалният министър Лиляна Павлова обясни, че ще се наложи промяна в областите на България. А събитията следват и логиката на математиката.

Кирова обясни, че е било необходимо през последните 10 години да се проведат целенасочени действия населението на област Видин да бъде съхранено, а това е възможно само чрез развитие на региона. По думите й с тези и редица други законови промени нито един инвеститор няма в региона. А правителството на два пъти обяви до момента, че скоростният път до Видин също не е приоритет за държавата. А изводът според Росица Кирова е, че докато няма осъден политик за подобно безхаберие тенденцията ще продължава както в Северозападна България, така и в други региони в страната.