София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Розите на България“ се уловиха на хоро

Сънародници от цял свят отбелязаха 11 май с танци и песни

6 годиниКултура 2 Боряна Райчева

Наши сънародници от над 25 държави, разположени на шест континента отбелязаха празника на Светите братя Кирил и Методий, честван от Православната църква на 11 май, с традиционни песни и танци. Всички те се уловиха за ръце в общо хоро, за да ни припомнят, че България е навсякъде, където има дори един българин, носещ в кръвта си родния ритъм.
 
Тази година инициативата на Министерството на образованието и науката е под мотото „Розите на България“ и включва 1208 училища, детски градини и читалища от всички области в страната и над 120 родни неделни образователни институции по света. 
 
За да могат обаче всички тези рози на България да затанцуват в общ ритъм са нужни много усилия и воля и някой, който всекидневно да намира верния начин да те мотивира, убедена е  младата учителка Стефана.
 
Тази любов към българското вече е пренесена и в умовете и сърцата на младите танцьори и нея те предават на публиката чрез таланта си.