София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ръководството на МВР проведе заседание "на едно око"

Радев и Ананиев посетиха ранения полицай Гергана Зашева

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

На Националния стадион "Васил Левски" се проведе среща между ръководството на МВР и депутати по случай инцидента с ранената полицайка по време на футболния мач между Левски и ЦСКА.

Министър Радев пристигна на срещата с черна препаска на окото. Той призова всички да заседават на едно око, за да разберат как се чувства Гергана Зашева. Примерът на Радев последваха  заместникът му Стефан Балабанов, главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на СДВР Ивайло Иванов, които също си сложиха черни превръзки в знак на солидарност с ранения полицай, предаде БГНЕС.

Ръководството на МВР се срещна с Министерството на младежта и спорта, БФС и представители на парламентарни комисии. На срещата се обсъдиха мерки срещу футболните хулиганство. МВР настоява за абсолютна строгост, така че да се осигури сигурността на футболни срещи.

Радев призна, че все още не е заловен запалянкото, хвърлил бомбичката, която засегна окото Зашева.  

По-рано вътрешният министър Валентин Радев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов и заместник-директорът на Дирекция "Жандармерия" комисар Петър Антиев посетиха в болницата полицай Гергана Зашева – Методиева.

Лекарите ги осведомиха за състоянието и лечението на пациентката. Министър Радев пожела на Гергана бързо възстановяване и заяви категоричната подкрепа на ръководството на вътрешното министерство за приемане на възможно най-ефективни мерки с цел недопускане на подобни инциденти по време на футболни срещи.

Ранената полицайка бе посетена и от здравния министър Кирил Ананиев, съобщиха от Министерство на здравеопазването. Лекарите в болница „Царица Йоана“ съобщиха, че първата операция, при която е извадено стъкло от окото на 24-годишната жена, е минала успешно. „Гергана е по-добре. Очакваме втората операция, която ще бъде след около един месец. Надяваме се да е успешна и тя да се възстанови напълно“, коментира здравният министър след като разговаря с Гергана Зашева и съпруга й.

Министър Ананиев изрази надежда да се предприемат и законови промени, за да няма занапред подобни инциденти като този с Гергана Зашева.