София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Румен Радев отказва да присъства на КСНС

Той не искал доверието към него да бъде употребявано

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Новоизбраният президент Румен Радев няма да се отзове на поканата на държавния глава Росен Плевнелиев да участва в свикания за утре Консултативен съвет по национална сигурност.

Това се разбира от статус на Радев в профила му във "Фейсбук". Той се аргументира не само с това, че все още не е встъпил в длъжност, но и с това, че причината за свикването на съвета се крие в загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция.

Заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) е насрочено за вторник, 29 ноември. Темата на заседанието е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

„Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите, не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки“, пише новоизбраният президент.