София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Румен Радев се среща с Путин в Сочи

От близо 10 години не е имало среща на такова ниво между двете страни

6 годиниПолитика 25 Боряна Райчева

Президентът Румен Радев днес се среща в с руския си колега Владимир Путин. Срещата между двамата държавни лидери ще се проведе в 13 часа в резиденцията Бочаров ручей в черноморския курорт Сочи. Близо 10 години не е имало среща между България и Русия на такова ниво.

От пресслужбата на българския президент съобщиха, че в центъра на внимание по време на разговорите на Радев с Путин ще бъдат перспективите за развитие на отношенията между България и Русия в областта на икономиката, енергетиката, образованието и културата, а също така актуални въпроси на международната сигурност.

Двамата президенти ще проведат среща, след което ще ръководят пленарните разговори на двете официални делегации.

Вчера, в  Москва, президентът Радев разговаря с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев,  а по време на визитата си той призова да се преразгледат възможностите за пряка доставка на руски газ през Черно море.

Българският държавен глава положи венци пред Паметника на Св. св. Кирил и Методий и Паметника на Героите от Плевенската епопея в Руско-турската освободителна война в Москва.