София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Русия доволна, България ще сваля санкциите

Руските медии коментират изказвания на Бойко Борисов

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Руската преса е цитира със задоволство изказвания на министър-председателя Бойко Борисов, че по време на председателството на Европейския съюз, което започва от 1 януари 2018, България ще повдигне въпроса за отмяна на санкциите срещу Русия.

„България ще повдигне въпроса за отмяна на санкциите“, информира ТАСС в съобщение за срещата на Борисов с полската премиерка Беата Шидло в София.

РИА „Новости“ посочва, че Борисов е поел такъв ангажимент и по време на срещата с министър-председателя на Гърция Алексис Ципрас.

„Новости“ цитира и коментара на българския премиер, че санкциите не били постигнали резултат, а отношенията с Русия трябва да бъдат нормални и прагматични.

„Росийская газета“ също цитира Борисов за санкциите, но и припомня, че неотдавна българското правителство е записало в официален документ, че Русия е основна заплаха за България.