София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Борисов се изненадал от съобщението на Русия за визитата му?

Йотова очаква добри резултати от срещата на премиера с Путин

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

„Външнополитическия интерес на България след посещението на президента Радев в Русия стана заложник на вътрешнополитически интереси. Очаквам добри резултати от предстоящата визита на премиера Борисов в Москва“, това каза за Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. По думите й, Борисов е останал изненадан, че Русия е съобщила за предстоящото посещение на българския премиер в Москва. Според нея двете визити – на премиера и президента в руската столица, ще допринесат много за България.

Йотова подчерта, че срещата на Румен  Радев в Руската федерация е била такава, какватое била замислена – за културните дни около 24 май. „Но в България не се чу нищо за тези културни дни, никой не разбра какво се случи. Президентът направи две важни срещи с премиера и президента Путин и постави широка палитра от въпроси, започващи от културата  до енергийната сигурност. Той изпълни своята мисия“, коментира вицепрезидентът.

Тя подчерта, че не може да се говори, че едно президентско посещение в друга държава може да бъде само за един проект – в случая АЕЦ „Белене“. „Българският президент постави темата за енергийната независимост на Европа и къде е България в тази схема. Президентът построи отново един мост, който беше разрушен в предишните пет години. За тези пет години – като държава ние пропуснахме много ползи“, коментира Илияна Йотова.