София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Русия не се меси в президентските избори в САЩ?

Страната не планира да напада която и да било друга държава, заяви Путин

7 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Русия не планира да напада която и да било друга страна и не се меси в президентските избори в САЩ, заяви днес президентът Владимир Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс.

Руският президент обвини Запада, че преувеличава военната заплаха, която представлява страната му, за да оправдае увеличаването на собствените си военни разходи.

Русия не се меси в президентските избори в САЩ, каза Путин. Той определи тези твърдения като измислица и истерия и попита риторично да не би Америка да е някаква бананова република. Америка е велика държава, подчерта той.

Путин изрази съжаление, че Русия не разполага с такива глобални средства за пропаганда както САЩ. И аз бих искал да имам такава пропагандна машина в Русия, но това, за съжаление, не е така. ние нямаме такива "глобални средства за масова информация като Си Ен Ен, Би Би Си и други. Ние още нямаме такива възможности", каза той.