Гледай
на живо

Русия обяви край на войната в Сирия

Путин: Приближаваме се до унищожаването на ИДИЛ

Русия обяви край на войната в Сирия Русия обяви, че краят на войната в Сирия е много близко. Това стана на среща между президентите на д... thumbnail text

Русия обяви, че краят на войната в Сирия е много близко. Това стана на среща между президентите на двете страни Владимир Путин и Башар Асад в Сочи. Руският лидер поздрави Асад с успешната борба срещу тероризма. По неговите думи сирийският народ преминава през много тежки изпитания и се приближава към разгрома на джихадистите. Сирийският президент заяви от своя страна, че през изминалите 2 години са очевидни успехите, които са постигнати благодарение на съвместните действия на руските военни и правителствените войски.

Той отбеляза, че благодарение на Русия Сирия е спасена като държава. Асад добави, че операцията на руската авиация е помогнала да върви напред и политическото регулиране на конфликта, отстояването на териториалната цялост и независимост на страната. "През този период бяха постигнати големи успехи и на бойното поле и в сферата на политиката. Много райони на Сирия са освободени и в тях се завръщат сирийс.зите, които бяха принудени да ги напуснат", изтъкна Асад. Руският президент изрази надежда, че скоро ще бъде окончателно поставена точка на борбата с тероризма в Сирия, но независимо от успехите може да възникват още огнища на напрежение.

"Проблемите с тероризма в света и в Близкия Изток, и в Сирия включително ще продължат. Но основната задача вече е близка към завършване и може да се каже, че в най-близко време вече ще сме я решили", каза Путин.