Гледай
на живо

Русия търси извинение: Немското издание „Фокус“ нарече Путин „куче“

Това е статия, посветена на Ангела Меркел

Русия търси извинение: Немското издание „Фокус“ нарече Путин „куче“ Посолството на Русия в Германия чака извинение от ръководството на немското списание "Фокус", чийто ... thumbnail text

Посолството на Русия в Германия чака извинение от ръководството на немското списание "Фокус", чийто автор е обидил руския президент Владимир Путин в статия. Това съобщи във вторник прессекретарят на дипломатическата мисия Денис Микерин.
Остава само да се надяваме, че появилото се в заглавната статия на последния брой на „Фокус“ обидно изказване по отношение на руския президент се явява просто едно неудачно лингвистично упражнение на журналист, което са пуснали в печат по погрешка, заяви Микерин.
Той изрази надежда, че главният редактор ще намери кураж и ще се извини за "очевидната пошлост на неговата редакция".
Руското посолство в Германия отбеляза, че днес медиите имат много повече права, отколкото преди 20 години, но много неща нямат нищо общо със свободата на изразяване. Офанзивните изявления не могат да се считат за свобода на словото, посочи посолството.
Това е статия, посветена на Ангела Меркел. "Разбира се, тя се страхува от кучето на Путин, но със сигурност не се страхува от кучето-Путин". Очевидно авторът се опитва да постигне игра на думи. Извлечението е публикувано на страницата на посолството в Twitter.