София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Русия за Крим: Няма да връщаме на никого наши територии

Тръмп очаква Русия да постигне деескалация на конфликта в Украйна

7 годиниПолитика 10 Боряна Райчева

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова коментира изявленията на Белия дом относно Крим, като заяви, че Москва "няма да върне своите територии".
Нямаме намерение да връщаме Крим. Това е територия на Руската федерация, категорична беше тя.
Говорителят на руския президент Дмитрий Песков от своя страна заяви, че Русия ще продължи да полага усилия за деескалация на конфликта в Украйна и възнамерява търпеливо и последователно да обясни на партньорите си, включително Съединените щати, причините за присъединяването на Крим към Руската федерация. Няма да обсъждаме въпроса за връщане на полуострова, добави той.
По-рано говорителят на Белия дом Шон Спайсър заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп очаква Русия да постигне деескалация на конфликта в Украйна и "да върне Крим".
Спайсър обяви, че политиката на САЩ относно санкциите срещу Русия остава непроменена.
По време на предизборната си кампания президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че след изборите е готов да преразгледа въпроса за признаване на региона Крим в Русия, както и премахването на антируските санкции.