София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Руски медии: България е жертва на Брюксел

„Военное обозрение“ цитира премиера Борисов

7 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Министрите на енергетиката на Русия и Турция Александър Новак и Берат Айбалрак поставиха подписи под междуправителствено споразумение за строителство на новия газопровод „Турски поток“. Част от финансирането на строителството турската страна ще поеме сама, за което ще получи отстъпка за доставяния от „Газпром“ газ, съобщава руското електронно издание “Военное обозрение“.

Общата мощност на газопровода по дъното на Черно море ще е над 30 млрд. куб. метра газ годишно. Половината от тях ще са за Турция, а останалите може да бъдат купени от европейските клиенти, ако си построят своя тръба до границата с Турция.

По повод договореностите между Москва и Анкара се изказаха в България. Премиерът на страната каза, че България в случая е станала жертва на политиката на Брюксел, който фактически е прокарал отказа от участие в проекта „Южен поток“.