Гледай
на живо

Руски тийнейджър стреля по свои съученици

Няма сериозно пострадали при инцидента

Руски тийнейджър стреля по свои съученици Тийнейджър откри стрелба в училище в руския град Ивантеевка, Московска област. Пострадали са четири ... thumbnail text

Тийнейджър откри стрелба в училище в руския град Ивантеевка, Московска област.

Пострадали са четири души – учителка и трима ученици. Няма загинали при инцидента. Тримата ранени ученици са пострадали, след като скочили през прозореца, за да се спасят.

Полицията е задържала стрелеца, който е обвинен в „Хулиганство“. Не е застрашен живота на нито един от пострадалите.

От прокуратурата съобщават, че 15-годишният ученик е ударил учителката по главата с кухненски сатър, а след това извадил пневматичен чук и започнал да стреля.

Той е внесъл пневматичното оръжие в училището под палтото си.

Очевидци пишат в социалните мрежи, че тийнейджърът започнал да стреля с пневматичното оръжие и крещял, че иска да умре. В паниката учениците започнали да скачат през прозореца, едно момиче си е счупило крака.

Стрелбата на тийнейджъра е била насочена към съучениците му, а ръководството на училището не е предприело никакви действия, коментираха ученици и родители, събрали се извън сградата.

Близо до сградата се събраха представители на медиите и родители на учениците. Преминаването към сградата беше ограничено, а на вратата имаше полицаи.

Следователи отбелязват, че момчето е от добро семейство и не е имало проблеми със закона. Изясняват се мотивите, предизвикали ученика да предприеме подобни действия.