София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Руски туристи блокирани на летището в Пловдив

40 души цяло денонощие са заложници на снега

6 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Лошата метеорологична обстановка в страната стана причина за това повече от 100 руски туристи да прекарат близо денонощие на летището в Пловдив.
 
В понеделник на летището е трябвало да кацнат пет самолета, но те са били пренасочени, след което от  снощи група от 140 руски туристи е блокирана там.  Част от тях се намират в чакалнята, а други- в зоната за заминаващи.Има и семейства с малки деца.  Полетът до Москва, който е трябвало да излети в 14:30 часа българско време вчера, е бил отменен в последния момент, заради обилния снеговалеж, който е затрупал пистата и летището на практика е спряло да функционира.
 
Руските туристи са дошли на ски-екскурзия в Банско, където са прекарали седмица.Сега голяма част от тях са притеснени, защото във вторник е трябвало да бъдат на работа и сега не могат да оправдаят отсъствието си. Някои дори могат да загубят работните си места.