София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ръст в работата на силовите инстутиции след ареста на Иванчева

Отчита се 5% засилена дейност

6 годиниПолитика 3 Боряна Райчева

След показния арест на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева се отчита се лек ръст на оценката на българите за работата на силовите институции у нас. Резултатите са данни от направеното социологическо проучване на Изследователски център "Тренд" относно оценката за работата на основните български институции.

Спрямо последното проучване от "Тренд" се наблюдава ръст от 5 % за оценката на българите на силовите структури в държавата.

Последвалият анализ посочва като най - вероятна причина на по - засилената дейност на инстутициите, публичния арест на кмета на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Като процентни резултати са обявени и данните за подкрепата на омбудсмана, като положителната оценка достига до 66%, а негативната е 14%. Президентът се нарежда веднага след това с 63% положителна оценка за работата си, а според 22% от българите работата на президента заслужава отрицателна оценка.

Най - слабо оценена е работата на съда, като едва 23% са дали положителната си оценка в проучването. Цели 65% имат отрицателна оценка за работата на Народното събрание, а за работата на прокуратурата отрицателна оценка дават 53% от сънародниците ни.