София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

С 10 градуса по-топло през следващите дни

Температурата ще достигне 35 градуса

7 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

В четвъртък утрото ще бъде свежо с намалена видимост на места около реките и с температури основно от 11 до 16 градуса. През деня времето над страната ще бъде слънчево. Временни заоблачавания ще има преди обед над североизточните райони и по Южното Черноморие. Ще бъде тихо или със слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат близки до обичайните за края на август от 26 до 31 градуса по брега на морето 25, 27.
Над планините ще бъде слънчево. Само рано сутрин на места в подножията ще има кратки мъгли. Вятърът по високите части ще бъде умерен от северо-северозапад. На 2500 м височина максималната температура ще достига 9 градуса, а на 1500 м около 16 градуса.
По Черноморието денят ще започне с повече облаци по южното крайбрежие. Те бързо ще намалеят и през повечето дневни часове ще бъде слънчево. Следобед ще духа до умерен североизточен вятър. Вълнението ще бъде слабо. Дневните температури ще достигат 24, 26 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 23, 24 градуса.
И в петък времето ще се задържи слънчево и с 2, 3 градуса по-топло. Кратки заоблачавания ще има следобед над северозападните части. В събота слънчевото време ще продължи. След пладне в низините ще бъде горещо с температури до 34, 35 градуса. Следобед над планините ще се развива купеста облчаност, и там не е изключено за кратко да превали. И в неделя ще е слънчево и горещо, но привечер над Западна България ще превали и прегърми. В понеделник ще превали и над северните райони и ще захладнее.
На този ден най-студено е било в София плюс 5.5 през 1901г, а най-топло в Пловдив 38.2 през 1902 г.