София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сайтът на Боб Дилън изтри новината за нобеловата награда

Музикантът все още не е коментирал престижното признание

7 годиниКултура 9 Боряна Райчева

Сайтът на американския музикант Боб Дилън изтри новината за присъждане на Нобеловата награда за литература, информира The Guardian.
Статията за награждаването на Дилън се появи на страницата на 20 октомври.
Певецът все още не е коментирал наградата. Не е известно дали музикантът ще присъства на церемонията по награждаването на 10 декември.
Нобелова награда "за създаването на нов поетичен израз в рамките на американските традиции в песента" беше присъдена на Боб Дилън на 13 октомври. Размерът на наградата е в размер на осем милиона шведски крони (923,000 щатски долара). Постоянният секретар на Шведската академия Сара Даниус коментира, че се надява, че експертите няма да я изкритикуват за това решение и сравни Дилън с Омир и Сафо.
75-годишният Боб Дилън е култова вигура в рок музиката, един от най-важните и популярни музиканти на нашето време. През годините на своята кариера той е получил девет "Грами", "Златен глобус" и "Оскар".