София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Само за ден: Три катастрофи заради каране в насрещното

Мъж загина, а друг се бори за живота си

6 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

Само за един ден от пътна полиция регистрираха три пътнотранспортни произшествия заради шофиране в насрещното движение.
 
37-годишен мъж от Варна загуби живата си, шофирайки с несъобразена скорост по пътя Попово-Бяла. На прав участък той  навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал челно в товарен автомобил с търговищка регистрация с прикачено полуремарке. В резултат на удара водачът на колата е загинал на място. 
 
Друг мъж пък  се бори за живота си след челен сблъсък между две леки коли, случил се на пътя Казанлък-Стара Загора. Кола с хасковска регистрация навлязла в насрещното платно  и ударила друг автомобил, който се преобръща. 
 
Шофьорът на втората кола е с фрактури по крайниците и е откаран по спешност в старозагорската болница. Водачът предизвикал катастрофата, съобщил на полицията след инцидента, че  така и не разбрал, че кара в насрещното платно. Движението  по отсечката е блокирано и е пренасочено през селата Ягода и Юлиево. Извършва се оглед на мястото на произшествието.
 
В ранните на часове на деня (още в 08:00 сутринта), участък от автомагистрала „Хемус“ също беше затворен заради пътен инцидент, предизвикан отново от шофиране в насрещното. Вследствие на навлизането на няколко коли в чуждото платно ТИр се преобръща. За щастие при инцидента няма пострадали. Алкохолната проба на шофьора на камиона е отрицателна.