София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Самолети на Израел удариха Дамаск

Атакувани са военни складове и позиции на сирийската армия

6 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Самолети на израелската армия нанеосха удари по позиции на сирийската армия в околностите на столицата Дамаск и град Хомс, съобщи ливанският вестник „Ад Дияр“. По данни на изданието, на обстрел са били подложени поне четири обекта. Край Хомс е бил ударен склад за боеприпаси. Не се съобщава за убити или ранени.

Ракетите са били пуснати от въздушното пространство на Ливан. Очевидци съобщават, че са чули мощни взривове на сирийска територия на север от град Баалбек. Военното командване на Израел отказа да коментира твърденията на ливанската преса.

Според руското интернет-издание Газета. Ру сирийската армия е отвърнала на удара, но без да се съобщават подробности за ударени цели или жертви. Според сайта, премиерът на Израел Бенямин Нетаняху е заявил на руския военен министър Сергей Шойгу на среща в средата на октомври, че страната му няма да допусне разполагането на военни бази на Иран на територията на Сирия.