Гледай
на живо

Самолетът "Спартан" транспортира тежко болно момче за в Германия

Момчето е с диагноза Остра миелоидна левкимия

Самолетът "Спартан" транспортира тежко болно момче за в Германия Екипаж на самолет „Спартан" от състава на транспортна авиационна група - "Враждебна", транспор... thumbnail text

Екипаж на самолет „Спартан" от състава на транспортна авиационна група - "Враждебна", транспортира в петък вечер тежко болен пациент за провеждане на спешно лечение в Германия, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната.
Шестнадесетгодишният пациент е пътувал с мйка си и лекар, и е настанен в Детската онкохематология в град Гисен, Германия.

Момчето е с диагноза Остра миелоидна левкимия, с тежък рецидив на заболяването, уточняват от Министерствто на здравеопазването. За продължаване на лечението в Специализираната детска хематологична клиника в Гисен, Германия е насочено от лекуващия го екип от Клиниката за деца с онкохематологични заболявания в УМБАЛ „Царица Йоанна- ИСУЛ", София.

За лечението в германското лечебно заведение детето е осигурено финансово от Център „Фонд за лечение на деца" към Министерството на здравеопазването и от Националната здравноосигурителна каса.