Гледай
на живо

САМОУБИЙСТВО И ТЕСТВАНЕ НА СЪДИИ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД

КАКВО СЕ СЛУЧВА СЪС СЪДЕБНАТА ИНСТИТУЦИЯ?

САМОУБИЙСТВО И ТЕСТВАНЕ НА СЪДИИ В СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД След като съдията от Софийски градски съд Цветан Ценов се самоуби преди няколко дни, в институцията ... thumbnail text

След като съдията от Софийски градски съд Цветан Ценов се самоуби преди няколко дни, в институцията се появиха различни версии за причините, наяве излязоха и много проблеми, които до момента са били прикривани. Това обяви председателят на Софийския градски съд Калоян Топалов в ефира на Нова телевизия.

По думите на Топалов писмото на съветника на премиера Борисов Яне Янев е „поредна инсинуация“. Той очаква прокуратурата да се произнесе по случая.

Тялото на 39-годишния магистрат Цветан Ценов беше открито преди дни край блок 515 в столичния квартал „Връбница“. По първоначални данни той е скочил от междуетажна площадка. Не е ясно дали не е бил подпомогнат или склонен към самоубийство.

Ценов беше командирован в Софийския градски съд от 23 декември. Той трябваше да работи там до 22 февруари, след което да се върне в Софийския районен съд.

Калоян Топалов коментира слуховете, че жената на Яне Янев е уволнена. По думите му тя не е издържала теста за необходимото ниво за работа в съда, затова сама е пуснала молба за напускане с едномесечно предизвестие.