Гледай
на живо

Сара Чанг и Пиацола с първо танго в София

Цигуларката ще представи още Бърнстейн и Гершуин

Сара Чанг и Пиацола с първо танго в София С виртуозните си изпълнения американската цигуларка Сара Чанг не оставя безразлични милионите почита... thumbnail text
С виртуозните си изпълнения американската цигуларка Сара Чанг не оставя безразлични милионите почитатели на класическата музика. Започнала да свири едва на четири, на осем дебютира на сцената на Нюйоркска филхармония, а на 10 години записва първия си албум, наречен “Дебют”.  Оттогава до днес  тя е носителка на многобройни награди и признания, свири с най-големите оркестри в Европа, Съединените щати и Азия и изнася над 150 концерта годишно.
 
В България тя идва за трети път, за първи обаче родната публика ще може да чуе изпълнението й на произведенията на  гениалния аржентински композитор Астор Пиацола, позволил си да направи немислимото, събирайки тангото и класиката в едно, създавайки най-нежното и красиво обяснение в любов.
 
Освен тангото с Пиацола, което  зрителите в зала „България“ ще могат мислено да изтанцуват, Сара Чанг, заедно с българския диригент Найден Тодоров, добавят към вълнуващия коктейл от емоции  Бърнстейн, Гершуин и българска нишка, която свързва всичко като на шега.
 
Концертът „Цикъл годишни времена“ със солист на цигулка Сара Чанг можете да видите на 8-ми февруари от 19:00 часа на сцената на Софийската филхармония.