София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

САЩ готвят нови санкции срещу Венецуела

Те ще са насочени срещу активите на страната

7 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

САЩ готвят нови санкции по отношение на Венецуела, които могат да бъдат приети в близките седмици, съобщи вестник „Politico“, цитирайки високопоставени представители на американската администрация.

Отбелязва се, че новите санкции могат да бъдат насочени към замразяване на намиращите се под американска юрисдикция активи, собственост на фигуранти от „черния списък“, както и да се забранят каквито и да е контакти между тях и американските граждани.

Вестникът уточнява, че „представителите на администрацията не са съобщили кои чиновници или компании ще станат обект на санкциите по отношение на Венецуела“.

Представителите допускат, че става дума за хора, замесени в нарушаването на човешките права на политическите затворници, както и чиновници, които са въвлечени в опитите на президента Николас Мадуро да поправят конституцията на страната.