Гледай
на живо

SAT Festival - изложение за градска култура и уличното изкуство

Графити, картини, фотографии и илюстрации в скейт парк

SAT Festival - изложение за градска култура и уличното изкуство Този уикенд се състоя втотото издание на изложението за градска култура SAT Festival, което обединяв... thumbnail text

Този уикенд се състоя втотото издание на изложението за градска култура SAT Festival, което обединява различни аспекти на уличното изкуство и дава възможност на публиката да се докосне до сърцевината на българската ърбан сцена. Събитието се състоя в скейт парк Five High, който е първият затворен скейт парк в София.

В рамките на 3 дни бяха представени графити, картини, фотографии и илюстрации на някои от водещите графити артисти в България. Програмата включваше още кино прожекции на български и международни късометражни филми, както и базар с авторски обекти, книги, списания, тениски и принтове, и скейт демострации.

Представянето на толкова много и разнородни течения на уличното изкуство в организирано като галерийно пространство помещение е уникално само по себе си за България, а SAT Festival има за цел да прерасне в традиция, която да развива и подпомага артистите, като им дава поле за изява и привлича нови публики. С този формат SAT Gallery иска да даде пълна свобода на артистичните намеси и да се превърне в пресечна точка на стилове и идеи, които биха могли да се съчетаят помежду си.

Събитието е организирано от "SAT Gallery", чийто създател е Атанас Леваков, който ни разказа за артистичните си проекти.