София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

SAT Festival - изложение за градска култура и уличното изкуство

Графити, картини, фотографии и илюстрации в скейт парк

6 годиниРазвлечение 1 Боряна Райчева

Този уикенд се състоя втотото издание на изложението за градска култура SAT Festival, което обединява различни аспекти на уличното изкуство и дава възможност на публиката да се докосне до сърцевината на българската ърбан сцена. Събитието се състоя в скейт парк Five High, който е първият затворен скейт парк в София.

В рамките на 3 дни бяха представени графити, картини, фотографии и илюстрации на някои от водещите графити артисти в България. Програмата включваше още кино прожекции на български и международни късометражни филми, както и базар с авторски обекти, книги, списания, тениски и принтове, и скейт демострации.

Представянето на толкова много и разнородни течения на уличното изкуство в организирано като галерийно пространство помещение е уникално само по себе си за България, а SAT Festival има за цел да прерасне в традиция, която да развива и подпомага артистите, като им дава поле за изява и привлича нови публики. С този формат SAT Gallery иска да даде пълна свобода на артистичните намеси и да се превърне в пресечна точка на стилове и идеи, които биха могли да се съчетаят помежду си.

Събитието е организирано от "SAT Gallery", чийто създател е Атанас Леваков, който ни разказа за артистичните си проекти.