София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Сблъсъци пред парламента заради Кольо-Босия

Протестиращи искат депутати да се срещнат с Николай Колев

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Протестиращи се събраха пред парламента в подкрепа на гладната стачка на Николай Колев – Босия. Те опънаха верига до служебния вход и изискаха депутатите да се срещнат с него, препречвайки пътя на народните представители.

На 13-ти юни Колев, който често замеря депутати с яйца и домати, избра този път да изрази недоволството си срещу купуването на шофьорски книжки и престъпленията по пътищата,  спирайки да  се храни, като обяви, че стачката му ще продължи, докато транспортният министър Ивайло Московски не подаде оставка и настоящият парламент не бъде разпуснат.

Гладната стачка на Босия продължава вече 3 седмици, но здравословното му състояние се влошава.

Между защитниците на Николай Колев иполицията се стигна до кратък сблъсък, след като бе направен опит веригата с протестиращи пред Народното събрание да бъде преместена, съобщи бТВ.

Гладната стачка на Босия бе провокирана от повторното назначаване в автомобилната администрация на уволнени за корупция служители.

Манол Глишев, който е един от протестиращите, посочи, че животът на Босия е застрашен и той протестира срещу „престъпленията на министерството на транспорта, ДАИ, министър Московски.”