София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

СДВР изяснява случая с мъжа, нападнат снощи пред ресторант в „Лозенец“

Нападателите се издирват

7 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Криминалисти от СДВР работят по изясняване на случая от снощи, при който мъж беше нападнат с бухалки пред ресторанта на шеф Виктор Ангелов в квартал „Лозенец“.

Снощи около 21.30 часа бил получен сигнал в Четвърто РУ за нападнат пред жилищна кооперация в ж.к. „Лозенец” мъж, който живеел в близост. Нападателите били двама маскирани. Единият от тях последвал жертвата си в ресторанта, където опитал да се укрие, а вторият се оттеглил.

Собственикът на ресторанта съобщи, че благодарение на адекватната намеса на служителите му, нападнатият се е отървал с леки наранявания.

След кратко преследване в салона на ресторанта маскираният избягал. Пострадалият е потърсил медицинска помощ в болнично заведение, прегледан е и е освободен без опасност за живота.

Иззети са и записите от видеокамерите на луксозната резиденция.

На местопроизшествието е извършен оглед, разпитани са свидетели. Предстои в рамките на образуваното досъдебно производство да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства около случилото се.