София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Седем деца загинаха при пожар в дома си

Вероятната причина е късо съединение

6 годиниИнциденти 5 Боряна Райчева

Пожар в жилище в Обединените арабски емирства уби седем деца, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на образованието. Инцидентът е станал в град Фуджайра. Децата са загинали от задушаване в дома си. Те са на възраст от 5 до 13 години, съобщиха от Министерство на образованието на страната.

Според данни на местен вестник, позоваващ се на служители от полицията и гражданска защита, майката е съобщила за инцидента в ранни зори. Причината за пожара все още не е ясна, има съмнения, че е станало късо съединение.

"Семейството вече е видяло твърде много загуби. Не съм сигурен как да се възстановим от това.", каза дядото на децата.

"Нищо не беше останало ... този огън взе всичко, което имахме, никога няма да бъдем същите“, каза друг роднина на загиналите.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, емир на Дубай и премиер и вицепрезидент на ОАЕ изрази дълбоката си тъга за инцидента и изказа сърдечни съболезнования на семейство Ал Сураиди. Той нареди да бъда задоволени всички нужди на майката и семейството.

"Днес сме инструктирали гражданската защита на държавата да гарантира незабавно, че във всички домове на гражданите има всички необходими системи за противопожарна защита", нареди шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум.