Гледай
на живо

Седми пореден взривен банкомат в столицата

Не е ясна сумата, която е открадната

Седми пореден взривен банкомат в столицата Седми пореден взривен банкомат в столицата. Този път в квартал „Редута“ . Отново, както ... thumbnail text

Седми пореден взривен банкомат в столицата. Този път в квартал „Редута“ . Отново, както и при предишните подобни случаи в столицата, извършителите са използвали бутилки със сгъстен въздух или газ под налягане. Сигналът е подаден рано тази сутрин, в 4.50 часа. Автоматът е разположен до супермаркет. Пред устройството има стъкла и парчета от него. Живеещите в съседната колперация са чули силен взрив и съобщили на полицията. От пресцентъра на МВР съобщиха, че извършителят не е заловен. От банкомата са взети касетите с пари. Още не е ясно точно каква сума е открадната. Банката започва ревизия, за да установи точния размер.

Припомняме ви, че преди това бяха взривени банкомати още в кварталите "Младост" и "Дружба", като общата открадната сума от тях беше над 130 000 лева. При всички кражби за взривяването на машините са използвани бутилки със сгъстен въздух, а до момента няма нито един задържан по случаите. Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не става въпрос за организирана група.